Tuuloksen tietoverkko-osuuskunnan valokuituverkko on toiminnassa

Valokuituverkko valmistui tammikuussa 2015. Aktiivisia käyttäjiä on tällä hetkellä 300 kohteessa. Kun varaussopimuksen tehneet otetaan mukaan on liittymien kokonaislukumäärä 338. Lisäksi osuuskuntamme on rakentanut kaava-alueiden sähköistämisen yhteydessä valokuituvalmiuden noin 45 tontille. Osuuskunnan jäsenmäärä on tällä hetkellä 188.

Verkon kokonaispituus on 100 km ja kaapeleita on vedettiin osuuskunnan toimesta 160 km. Lisäksi tulevat liittyjien tonteilla tehdyt kaapelit ja kaivuut. Ely:n avustus ja liittymämaksut riittivät verkon rakentamiseen, joten osuuskunta on siis velaton.

Osuuskuntamme ostaa operaattoripalvelut Telia Finland Oyj:ltä tukussa ja myy ne liittyjille. Verkon ylläpidosta ja korjauksista on sovittu Telia Finland Oyj:n kanssa.

Kaapelinäyttösopimus on solmittu Johtotieto Oy:n kanssa. Kaivettaessa kaapelilinjojen lähellä on syytä pyytää kaapelinäyttö vaurioiden estämiseksi. Kaivaja on vastuussa mahdollisesti syntyvistä vaurioista.

Varausten muuttamiseksi liittymiksi ja uusien liittymien saamiseksi tulee ottaa yhteys osuuskuntaan, jonka yhteystiedot löytyvät sivupalkista yhteystiedot kohdasta.